Կանաչ թեյի EGCG ցնդող նյութը ոչնչացնում է քաղցկեղի բջիջները: Ամերիկացի գիտնականների հետազոտությունը հրապարակել է Nature Communications ամսագիրը:
Նյութը ստիպում է արտադրել p53 սպիտակուց, որը պատասխանատու է ԴՆԹ-ի լուրջ վնասվածքների դեպքում բջիջների ինքնաոչնչացման համար: Մուտացիայի հետևանքով գենում ձևավորվում է քաղցկեղային ուռուցք: Այդ պատճառով քաղցկեղը շատ ավելի լավ է բուժվում քիմիաթերապիայով:
Գիտնականները պարզել են, որ երբեմն
p53 գենը մնում է անվնաս, բայց նրա ակտիվությունը նվազում է ԴՆԹ-ի այլ մասերի տատանումների պատճառով:
EGCG նյութը գտնվում է կանաչ թեյի տերևներում և ճնշում է մարդկանց ու կենդանիների օրգանիզմում բորբոքումը: