Search
Close this search box.

Սպիտակ թույն, որ ուտում ենք ամեն օր. հատկապես որ սննդում է այն հանդիպում

Ամենավնասակար բաղադրիչներից մեկը, որ մենք օգտագործում ենք մշտապես, նատրիումի գլուտամատ Е621-ն է՝ հավելում, որը հանդիպում է գրեթե բոլոր ապրանքների դեպքում:

Բացի դրանից՝ դժվար թե լինի ռեստորան, որը չօգտագործի համի այս ուժեղացուցիչը:

Նատրիումի գլուտամատ Е621-ը մատակարարվում է սպիտակ բյուրեղանման փոշու տեսքով, շատ նման է աղի և շաքարավազի: Կարող է նաև հեղուկ վիճակում լինել:

Նատրիումի գլուտամատի օգտագործումը հանգեցնում է ախորժակի մեծացման, հետևաբար՝ չափից շատ ուտելու և ճարպակալման:

Այն հեշտությամբ ներծծվում է արյան և ուղեղի մեջ՝ փոփոխություններ առաջացնելով գեներում, որոնք պատասխանատու են համի զգացման համար:

Այս սննդային հավելումն օգտագործվում է շատ տարածված սննդամթերքներում՝ նրբերշիկներում, հոթ-դոգերի մեջ, չիփսերում, պատրաստի ապուրների, պահածոների, գարեջրի մեջ:

Նատրիումի գլուտամատն ազդում է լեզվի ռեցեպտորների վրա՝ սնունդն ավելի համեղ դարձնելով:

Բացի դրանից՝ լաբորատոր ուսումնասիրությունների համաձայն՝ այն ազդում է տեսողության վրա:

Please enter a valid URL